Atlético ziet Diego Costa afhaken voor belangrijk duel

Reacties

Atlético Madrid moet het zondag in de belangrijke thuiswedstrijd tegen Málaga doen zonder clubtopscorer Diego Costa. De in Brazilië geboren Spaanse international kampt met fysieke klachten.

Atlético ziet Diego Costa afhaken voor belangrijk duel

Vrijdag sloeg de spits de training over. Atlético bevestigde dat Costa vanwege een spierblessure in zijn dijbeen zondag niet in actie kan komen. Van een spierscheuring is evenwel geen sprake.

Het laatste duel van de competitie op 18 mei, op bezoek bij Barcelona, en de Champions League van 24 mei tegen stadgenoot Real zouden daarom haalbaar zijn voor de spits.

Het ontbreken van Costa is wel een aderlating voor de formatie van trainer Diego Simeone. In zijn 34 competitieduels was hij dit seizoen liefst 27 keer trefzeker. Door de blessure lijkt de eretitel topscorer ook uit beeld. Om met die eer aan de haal te gaan had de aanvaller in de laatste twee duels vier goals goed moeten maken op Cristiano Ronaldo, de Portugees die momenteel ook met lichte knieklachten kampt maar al wel op 31 treffers staat. Lionel Messi vond namens Barcelona 28 keer het net.

Op 18 mei belooft het duel Barcelona-Atlético een zinderende confrontatie te worden. Omdat de Madrilenen in de competitie drie punten voor staan op de Catalaanse grootmacht geldt voor beide ploegen dat twee zeges in de laatste competitieduels volstaan voor de titel. Barcelona neemt het zondag in een uitduel op tegen Elche.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.