Auxerre geeft moedig Utrecht afstraffing

Auxerre speelde met FC Utrecht, dat ondanks de stevige 4-0 nederlaag met opgeheven hoofd afscheid kon nemen van het UEFA Cup-toernooi.

Auxerre geeft moedig Utrecht afstraffing

Een klein half uurtje mocht FC Utrecht de geur van een verrassing opsnuiven. Maar in de tweede 45 minuten maakte AJ Auxerre definitief en hardhandig een einde aan de Nederlandse aspiraties. De ploeg van Guy Roux speelde met FC Utrecht, dat uiteindelijk met een 4-0 nederlaag het Abbé Deschamps-stadion verliet.

De opening had de Utrechters hoop gegeven. Trainer Foeke Booy verwachtte een stormachtig begin van AJ Auxerre. Maar het was juist zijn ploeg, die in de eerste minuten van zich deed spreken. Ter bevestiging schoot Stefaan Tanghe op de lat en liet Michael Lamey een enorme kopkans liggen.

Het was echter toch AJ Auxerre dat na een klein half uur als lachende partij uit de stromachtige openingsfase kwam. Bonaventure Kalou had tot twee keer toe FC Utrecht op zijn weg gevonden, maar na twintig minuten was het wel raak. Djibril Cissé knalde keihard de 1-0 achter René Ponk, die acht minuten later ook geen antwoord had op de inzet van Olivier Kapo.

FC Utrecht was met Dave van den Bergh en Toshiya Fujita nog dichtbij de aansluitingstreffer. Kort na rust bracht Cissé op aangeven van Olivier Kapo de genadeklap. Voor FC Utrecht resteerde de jacht op de eretreffer, maar speelde daarmee juist Auxerre in de kaart. Via Kalou kwam de Franse formatie op 4-0, waarna het gas terugnam en FC Utrecht een verdere afstraffing bespaarde.

Bekijk hier al onze video's