AZ casht: Pavlidis gaat onder Schmidt werken

Reacties

AZ kan een flinke transfersom tegemoet zien voor Vangelis Pavlidis, die naar Benfica verhuist. Beide clubs hebben de overgang maandagmiddag bevestigd.

AZ casht: Pavlidis gaat onder Schmidt werken

De Alkmaarders zouden zo'n twintig miljoen euro ontvangen voor de (gedeeld) Eredivisie-topscorer, meldde VI eerder al. VfB Stuttgart was bereid nog meer te betalen, maar Pavlidis had zijn keuze voor de Portugese topclub al gemaakt. Hij tekent voor vijf seizoenen in Lissabon, waar hij gaat werken onder voormalig PSV-trainer Roger Schmidt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pavlidis is AZ dankbaar voor zijn tijd in Nederland. 'Ik wil de club en mijn teamgenoten heel erg danken, voor de mogelijkheid om herinneringen voor het leven te maken en de kans om op Europees niveau te hebben gespeeld. In alle opzichten was de keuze om naar AZ te gaan drie jaar geleden een uitstekende keuze. Ik wens iedereen die betrokken is bij AZ het allerbeste voor de toekomst', aldus de Griek op de clubsite van AZ.

Directeur voetbalzaken Max Huiberts gunt Pavlidis een nieuw avontuur in Portugal: 'Vangelis heeft de afgelopen jaren een bewonderenswaardige ontwikkeling doorgemaakt. Na een korte gewenningsperiode heeft hij de afgelopen jaren heel veel impact gemaakt. Niet alleen met de vele doelpunten, maar ook als mens en professional. De voetbalwereld gaat de komende jaren nog veel meer horen van Vangelis, daar zijn wij van overtuigd.'

Pavlidis (25) werd in 2018 door Willem II weggeplukt bij VfL Bochum. In Tilburg groeide hij uit tot een meer dan gedegen Eredivisie-spits, hetgeen hem in 2021 een transfer naar AZ opleverde. In Noord-Holland groeide hij verder door en was hij afgelopen seizoen de reddingsboei voor een verder vaak stroef draaiend AZ.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer Benfica
Meer over Benfica
Meer V. Pavlidis
Meer over V. Pavlidis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.