AZ-contract Clasie loopt af: 'Ik ga zeker niet stoppen met voetballen'

Reacties

AZ-middenvelder Jordy Clasie is nog niet klaar in de voetballerij. De 33-jarige middenvelder beschikt over een aflopend contract bij AZ, maar denkt niet aan stoppen.

AZ-contract Clasie loopt af: 'Ik ga zeker niet stoppen met voetballen'
© NOS

Dit sprak Clasie zondagavond uit bij het NOS-programma Studio Voetbal. Hij liet tevens weten zich geen enkele zorgen te maken over zijn situatie in Alkmaar. In het verleden sprak de zeventienvoudig international uit dat AZ zijn laatste club zou zijn. 'Zeg nooit nooit', reageerde Clasie daarop.

Zijn contract in Alkmaar loopt af, maar Clasie wil niet stoppen aan het einde van het seizoen. 'Mijn contract bij AZ loopt af. Als dat aan het einde van dit seizoen nog steeds zo is, ga ik niet stoppen met voetbal. Dat is één ding dat zeker is.' Toch voelt Clasie niet de behoefte om snel te gaan onderhandelen.

'Natuurlijk is het altijd fijn om een bepaalde zekerheid te hebben, met name richting het einde van een carrière. Maar ik zal me er niet anders door gedragen of me er slechter door voelen. Ik accepteer het en ik doe mijn best voor het team. Op dit moment zit ik op mijn plek bij AZ. Dat mijn contact afloopt, daar hou ik me niet mee bezig. Ik heb nog nooit druk gevoeld om te moeten onderhandelen over een contract.'

Voor tafelgenoot Ibrahim Afellay komt het vreemd over dat er nog niet gesproken is over de contractsituatie van Clasie. 'Hij heeft zo'n impact op dit elftal. Het is gek dat de club niet in gesprek is met zo'n goede speler. Hij is de aanvoerder van je club. Als je ziet wat hij vorig seizoen op de mat heeft gelegd, daar gaat hij dit seizoen mee verder. Hij kan ook kiezen voor zijn transfervrije status en dan heeft hij de clubs voor het uitzoeken.'

Clasie komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord en speelde daarnaast voor Excelsior, Southampton, Club Brugge en nu dus AZ. Hij kwam in 2019 bij de club uit Alkmaar terecht en speelde inmiddels meer dan driehonderd wedstrijden in de Eredivisie. Dit seizoen kan hij zijn vijfhonderdste wedstrijd in clubverband spelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.