AZ dankzij hattrick Elm probleemloos langs SC Veendam

AZ heeft zich tegen SC Veendam probleemloos voor de derde ronde van de KNVB-beker geplaatst: 4-1. De ploeg van trainer Gertjan Verbeek nam in de eerste helft afstand door drie doelpunten van Viktor Elm.

Al na acht minuten was het raak in Alkmaar. Elm (foto) kopte bij de tweede paal een voorzet van Mikhail Rosheuvel, die de zieke Roy Beerens verving, achter Veendam-doelman Theo Timmermans. Twaalf minuten later maakte de Zweedse middenvelder zijn tweede treffer van de avond uit een voorzet van de mee opgekomen verdediger Etiënne Reijnen. Met een verzilverde strafschop completeerde Elm zijn zuivere hattrick.

Waar Elm drie keer koelbloedig bleef in scoringspositie, daar miste Eredivisietopscorer Jozy Altidore enkele goede mogelijkheden. Zo schoot de Amerikaan in de tweede helft van dichtbij op de lat, nadat Rosheuvel hem de bal had bezorgd. Een kwartier voor tijd kreeg Altidore alsnog zijn doelpunt, toen hij een penalty onberispelijk tegen de touwen joeg.

Vlak daarna redde Veendam de eer. Tom Overtoom schoot een vrije trap met buitenkant rechts van grote afstand langs de AZ-muur en Esteban.

Overige uitslagenDe Zouaven - EHC 0-1 Foto: VI Images