AZ eert Van Gaal met eigen restaurant en eretitel

AZ heeft dinsdagavond Louis van Gaal benoemd tot Lid van Verdienste. De huidige trainer van Bayern München leidde in het seizoen 2008/09 de Alkmaarders naar de tweede landstitel uit de clubhistorie. 'Dit vind ik natuurlijk geweldig.'

AZ eert Van Gaal met eigen restaurant en eretitel

Naast de eretitel ontving Van Gaal twee seizoenkaarten voor het leven. Bovendien draagt het restaurant in het AZ-stadion vanaf heden de naam: Restaurant Louis van Gaal.

Al was de inwijding van dat laatste bijna de mist in gegaan. Van Gaal mocht zelf het nieuwe naambordje onthullen en omdat de voormalig AZ-coach te hard aan het touwtje trok, bleef het doek hangen. Vervolgens toonde de trainer van Bayern München aan over improvisatievermogen te beschikken en verwijderde hij het doek handmatig.

'Bij AZ heb ik één landstitel gewonnen, maar bij Ajax ben ik nog steeds geen erelid. En daar heb ik toch iets meer gewonnen', stelde Van Gaal met een knipoog. 'Dit gebaar van AZ vind ik natuurlijk geweldig. Het is een eer, een waardering van de club.' In het restaurant werd overigens als klap op de vuurpijl een Louis van Gaal-menu op de kaart gezet.

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ