AZ en Perez delen dreun uit aan Feyenoord

Veel sterker dan Feyenoord was AZ niet, maar de ploeg van coach Co Adriaanse ging wel beter om met de geboden kansen en won dus verdiend: 4-1. Kenneth Perez bracht halverwege de tweede helft de Rotterdamse ploeg de knock-out toe, waarna Feyenoord rap twee rode kaarten incasseerde.

AZ en Perez delen dreun uit aan Feyenoord

AZ en Feyenoord speelden een zeer boeiende wedstrijd, ook al wilde de partij niet echt sprankelen. Beide elftallen ontliepen elkaar niet veel. Zowel de Alkmaarse als de Rotterdamse ploeg probeerde te voetballen, waarbij Feyenoord een iets te laag tempo hanteerde en soms fantasie ontbeerde en AZ lang te passief was en te veel achterover leunde.

Dat laatste was mede te wijten aan de voortvarende start van de thuisploeg. In de vierde minuut stond de Feyenoord-defensie te slapen bij een hoekschop van AZ, waarna Barry van Galen bij de tweede paal de bal op het hoofd van de geheel vrijstaande Joris Mathijsen legde. Geholpen door die voorsprong liet Adriaanse zijn vrije verdediger Barry Opdam verder naar achter spelen, met als gevolg dat Feyenoord meer greep op het spel kreeg.

Het leverde een boeiende wedstrijd op, waarin Feyenoord de meeste acties maakte en AZ reageerde. Beide partijen kregen een handvol goede mogelijkheden, de betere waren aanvankelijk voor Feyenoord, dat vaak op de sterke doelman Henk Timmer stuitte, maar vlak voor rust ietwat gelukkig langszij kwam door een knullige eigen goal van AZ-verdediger Jan Kromkamp.

4-1 Halverwege de tweede helft sloeg AZ toe. Waar Feyenoord in de 62ste minuut dacht aan een strafschop na een (vrijwillige) valpartij van Dirk Kuijt, zocht AZ razendsnel het doel van Gábor Babos. Via Martijn Meerdink belandde de bal voor de voeten van de vrijgelaten Kenneth Perez, die vanaf vijf meter de 2-1 binnenschopte.

En in de 76ste minuut besliste Perez het duel. Na een fraaie assist van opnieuw Meerdink, passeerde hij Babos met een diagonaal schot. De 3-1 was de inleiding van een einde dat Feyenoord niet verdiende. Pascal Bosschaart (grove charge op Kromkamp) en Chong-Gug Song (slaan naar Stein Huysegems) incasseerden rode kaarten, waarna invaller Robin Nelisse AZ vlak voor tijd naar een geflatteerde 4-1 overwinning knalde.

'We waren alleen in de eerste vier minuten beter. Verder ging het gelijkop', klonk Adriaanse weer eens eerlijk. 'Als je naar de uitslag kijkt, dan lijkt het alsof we Feyenoord hebben weggespeeld. Maar dat was niet het geval.'

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's