AZ heeft niet lang nodig om Willem II te vellen

AZ is drie punten rijker en beleefde een eenvoudig avondje tegen Willem II. De Tilburgers waren in Alkmaar bij rust al geklopt, waarna AZ de score beschaafd hield (2-0).

De wedstrijd had een ander gezicht kunnen krijgen als Willem II zijn eerste grote kans had verzilverd. Frank van der Struijk had de 0-1 kunnen maken, maar verloor het duel met doelman Boy Waterman.

AZ sloeg wél vlot toe. Ari bevestigde zijn goede vorm door geheel vrij raak te koppen uit een hoekschop van Simon Cziommer. De Braziliaan scoorde ook al in de drie voorgaande Eredivisie-duels.

Vlak voor rust maakte Moussa Dembélé er 2-0 van. De Belgische spits profiteerde van zwak ingrijpen van doelman Maikel Aerts, die de voorkeur had gekregen boven Kenneth Vermeer.

In de tweede helft bleef AZ in alle opzichten de betere, maar meer doelpunten kwamen er niet. Ook niet met debutant Kiki Musampa in de ploeg als invaller bij AZ.

Bij Willem II had Cristiano nog een bijzondere rol. De Braziliaanse aanvaller viel in de negentigste minuut in en scoorde nog voor het laatste fluitsignaal een directe rode kaart voor natrappen naar Julian Jenner.