AZ houdt in Tilburg aansluiting met de top

AZ heeft niet lang wakker gelegen van het verlies in de topper tegen PSV (3-1). In Tilburg werd Willem II eenvoudig opzij gezet: 0-4.

Zonder echt goed te spelen kon AZ de drie punten bijtekenen. Willem II begon goed aan de wedstrijd, maar had de pech dat de eerste kans van AZ een goal opleverde en dat in de tweede helft sprake was van eenzelfde scenario.

Dat AZ als eerste scoorde, had Willem II aan zichzelf te wijten. De thuisclub kreeg een strasfchop na een lichte overtreding van Grétar Steinsson. Geert den Ouden stuitte echter vanaf elf meter op doelman Khalid Sinouh, terwijl ook de rebound niet in het doel belandde.

AZ profiteerde dankbaar. Shota Arveladze had een prachtige pass in huis op Demy de Zeeuw die de bal goed controleerde en achter doelman Björn Sengier mikte: 0-1. Willem II ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en kende in Kristof Imschoot de opvallendste man. De Belgische middenvelder was twee keer gevaarlijk met een afstandschot en kopte nog een keer over het doel van Sinouh.

De Tilburgse weerstand werd na rust snel gebroken. Maarten Martens zorgde op aangeven van Kew Jaliens simpel voor 0-2. AZ besiste het duel vervolgens vliegensvlug met een derde goal. Moussa Dembélé smaakte het genoegen te scoren tegen de club waar hij het vorige seizoen nog onder contract stond. De Belgische spits moest overigens met een lichte blessure van het veld. De ingevallen Danny Koevermans bepaalde de eindstand op 0-4