AZ kan niet stoppen met scoren en slacht ook Excelsior

AZ heeft zaterdag uitgehaald in een oefenwedstrijd tegen Excelsior. De Alkmaarders blijven superproductief in voorbereiding op het nieuwe seizoen en wonnen met maar liefst 8-0.

AEK Athene (6-0) en FC Nordsjaelland (6-1) moesten al er al aan geloven. Bij de afsluiting van het trainingskamp in Epe werd Excelsior het volgende slachtoffer van de scoringsdrift van AZ.

Na 39 seconden gaf Ibrahim Sadiq het startschot voor een nieuwe doelpuntenregen. Hij schoot raak uit de draai. Voor rust volgden nog goals uit een strafschop van Myron van Brederode, een vrije trap van Peer Koopmeiners en een omschakeling met Ernest Poku als eindstation: 4-0.

In de tweede helft vielen evenveel goals. Poku maakte na rust zijn tweede, invaller Lequincio Zeefuik bleef ook twee keer koel en het slotakkoord was een afstandsschot van Riechedly Bazoer.