AZ kan ticket naar Londen boeken: West Ham United wacht in halve finale

AZ krijgt in de halve finale van de Conference League te maken met West Ham United. The Hammers rekenden donderdag in eigen huis overtuigend af met AA Gent, dat uitzicht had op een stunt (4-1)

West Ham United
4 - 1
Gent
Gent

Gent hield West Ham vorige week in België nog knap op een gelijkspel en opende in het Olympisch Stadion brutaal de score. Hugo Cuypers scoorde op aangeven van Matisse Samoise en gaf de bezoekers hoop op een stunt. Michail Antonio tekende nog voor rust voor de gelijkmaker, daarna ging het ineens hard in de Engelse hoofdstad.

In een tijdsbestek van acht minuten liep West Ham na de pauze weg bij Gent. Lucas Paquetá, Declan Rice en nogmaals Antonio bezegelden het lot van Gent, dat daar niets meer tegenin kon brengen (4-1). Jarrod Bowen dacht ook nog op het scorebord te komen, maar de VAR zette vanwege hands een streep door zijn treffer.

AZ eerst naar Londen
Door de overtuigende zege op Gent is West Ham in de halve finale de opponent is van AZ, dat afrekende met Anderlecht. De Alkmaarders gaan donderdag 11 mei eerst op bezoek bij de nummer vijftien van de Premier League. Een week later is de return in het AFAS Stadion.

Nice
Nice
nv
1 - 2
FC Basel
FC Basel

Net als vorige week in Zwitserland hielden OGC Nice en FC Basel elkaar donderdag in evenwicht. Na negentig minuten spelen was de stand 1-1 door doelpunten van Gaëtan Laborde en Jean-Kevin Augustin. In de verlenging sloeg Basel keihard toe. De gewisselde Wouter Burger kon vanaf de bank juichen, want Kasim Nuhu zorgde in de 98ste minuut voor de beslissing (1-2). Bij Nice was Pablo Rosario invaller.