AZ kent tegenstander in Youth League, duel met Man Utd gloort

Reacties

AZ is in de Youth League gekoppeld aan Strรธmsgodset IF. De Onder-19 van de Alkmaarders hoopt het succes van twee seizoenen geleden te herbeleven.

AZ kent tegenstander in Youth League, duel met Man Utd gloort
© Pro Shots

Op 23 oktober staat de eerste wedstrijd voor AZ in de Youth League op het programma. Het stroomt in in de tweede ronde en speelt eerst uit in Noorwegen. De return is op 6 november op het trainingscomplex van AZ. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld werd vorig jaar kampioen van Nederland en legt dus het Domestic Champions Path af.

Als AZ twee knock-outrondes overleeft, plaatst het zich voor de play-offs. Onder anderen Martin ร˜degaard en voormalig Eredivisie-speler Marcus Pedersen speelden in de jeugdopleiding van Strรธmsgodset. Als AZ die ronde overleeft, volgt Manchester United, The New Saints (Wales) of FK Zalgiris (Litouwen).

In het seizoen 2022/23 kroonde AZ zich nog tot winnaar van de Youth League. Het was de eerste Nederlandse club die dat voor elkaar kreeg. Onder meer Eintracht Frankfurt, Barcelona, Real Madrid en Sporting Portugal moesten eraan geloven. In de finale won AZ met 5-0 van Hajduk Split.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.