AZ klopt Utrecht simpel maar verliest Dembele

AZ is de nieuwe nummer twee van de Eredivisie. Voor de tweede keer in een week hadden de Alkmaarders in Galgenwaard geen kind aan FC Utrecht: 0-4.

Afgelopen woensdag had AZ na 33 minuten een voorsprong van 2-0 genomen, zondag ging dat nog sneller. Na 22 minuten koesterde de ploeg van coach Louis van Gaal al de marge van twee treffers. De bezoekers waren dan ook opnieuw veel te sterk voor de thuisploeg, die wel hard knokte, maar voetballend zelden iets in te brengen had.

Maarten Martens opende de score met een fraaie goal. Hij dribbelde vanaf rechts de zestien in, zette Joost Broerse met een dubbele schaar op het verkeerde been en krulde met zijn linker de bal heel beheerst in de verre hoek naast de kansloze Michel Vorm.

Bij de tweede treffer was Vorm minder kansloos. Hij verkeek zich op een schot van Julian Jenner, waarna Shota Arveladze de rebound binnenknikte: 0-2. Halverwege de tweede helft schoot Moussa Dembele heel knap de bal diagonaal in de verste hoek. En vlak voor tijd rondde Danny Koevermans een counter af na voorbereidend werk van Martens.

Toch was niet alles rozengeur voor AZ, want de ploeg raakte Dembele kwijt. De Belgische invaller moest vlak na zijn doelpunt per brancard van het veld met een ernstig lijkende nekblessure.