AZ laat zich ondanks eerste nederlaag niet ontregelen: 'Speelden prima'

Bij AZ zal men niet lang wakker liggen van de eerste nederlaag van het seizoen. Zondagavond was FC Utrecht een maatje te groot (1-2), maar slecht was het spel van de Alkmaarders niet. 'We verliezen ongelukkig', vond AZ-trainer Maarten Martens.

AZ
AZ
1 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

Na een ijzersterke seizoenstart, kwam er zondagavond een einde aan een reeks van zeven ongeslagen wedstrijden. Volgens Martens is dat nog geen reden om ontdaan te zijn. 'We speelden een prima wedstrijd en begonnen goed. We kwamen ook op voorsprong. Na de 1-1 was het best behoorlijk en in de tweede helft gingen we verder. We creëerden verreweg het meeste gevaar, maar het geluk ontbrak helaas. Dit kan gebeuren. We verdienden minimaal een gelijkspel', concludeerde de Belg.

Sven Mijnans maakte zelf een sterke indruk, maar baalde wel na afloop. 'Ze komen twee keer voor de goal en scoren twee keer. Ja, dan zit je wel met een klotegevoel', legde hij uit aan de NOS. 'Utrecht is een goede ploeg en als je ze zo achteruit drukt, denk ik dat je het heel goed gedaan hebt. Maar wat ik zeg: je koopt er helemaal niks voor.'

Verdediger Bruno Martins Indi speelde zijn eerste wedstrijd van het seizoen, als vervanger van de geblesseerde Wouter Goes. 'In de tweede helft hebben we er alles aan gedaan om te scoren, maar het mocht niet zo zijn', zag de 36-voudig international. 'Utrecht is een stugge ploeg, hoor. Maar wij gaan gewoon door naar de volgende wedstrijd. We houden vertrouwen en donderdag mogen we weer aan de bak.'

In de studio van ESPN zag Kenneth Perez dat AZ een 'klassieke na-Europese-wedstrijd' speelde. 'En dat zag je bij Twente ook. Zo'n wedstrijd waarin je heel moeilijk voetbalt en heel moeilijk tot iets komt', aldus de Deen.

Veel tijd om rouwig te zijn heeft men in Alkmaar ook niet: donderdag speelt de ploeg tegen Athletic Bilbao in de Europa League. Ook bij de Basken zal het gevoel in aanloop naar dat duel niet top zijn. Zondagmiddag kreeg Athletic in extremis de gelijkmaker van Sevilla om de oren.