AZ-opponent Athletic leeft met kater toe naar Europa League-clash

Athletic Bilbao leeft met een zuur gevoel toe naar de wedstrijd tegen AZ, omdat de Spanjaarden diep in blessuretijd tegen een ketser aanliepen tegen Sevilla: 1-1. Aanstaande donderdag wacht voor AZ een clash met Athletic.

Athletic de Bilbao
1 - 1
Sevilla
Sevilla

Na ruim 35 minuten spelen kwam Athletic aan de leiding. Een vrije trap van Alex Berenguer werd weggewerkt, maar de afvallende bal was voor Mikel Jauregizar: 1-0. De enige grote kans die Sevilla kreeg op de gelijkmaker was van Dodi Lukebakio, die na rust de paal raakte.

In de slotfase moest Athletic door met tien man, omdat doelman Julen Agirrezabala rood kreeg vanwege het neerhalen van invaller Mateo Mejรญa. In de laatste tien minuten die volgden bonsde Sevilla op de deur. Zo was Nemanja Gudelj met een kanonskogel dicht bij de 1-1 en miste Lukebakio voor open doel.

In de derde minuut van blessuretijd liep de ploeg van Ernesto Valverde (foto) alsnog tegen de lamp. Een voorzet van Chidera Ejuke werd door Unai Nuรฑez tegen zijn eigen lat gekopt, waarna de rebound via invaldoelman Alex Padilla ongelukkig binnenviel.

Daardoor leeft Athletic met een kater toe naar het duel met AZ van aanstaande donderdag. De Spanjaarden spelen thuis.