AZ ploetert en worstelt verder tegen De Graafschap

De play-offs om een plaats in het UEFA Cup-toernooi is verder uit het zicht geraakt voor AZ, dat tegen De Graafschap opnieuw tot weinig in staat bleek (0-0).

AZ ploetert en worstelt verder tegen De Graafschap

Trainer Louis van Gaal had de negende plaats op de korrel, omdat die recht geeft op de play-offs om een ticket voor het UEFA Cup-toernooi en daarmee het teleurstellende seizoen nog enigszins kan redden. Maar met een achterstand van zeven punten lijkt dat nauwelijks een haalbare kaart meer.

Ook het vertoonde spel van AZ geeft weinig reden tot optimisme. Op een sterke openingsfase na liet de Alkmaarse ploeg zich tegen De Graafschap weer zien als ploeterende ploeg op zoek naar vorm.

Balbezit had AZ voldoende. Maar tot veel leidde dit allemaal niet in Alkmaar. In het DSB Stadion bleef De Graafschap zonder al te veel problemen overeind. De Doetinchemse formatie leek zelfs met de volle winst te kunnen vertrekken, ware het niet dat invaller Donny de Groot verzuimde een fout van Ryan Donk af te straffen.

Kew Jaliens kreeg daarna nog een onverwachte kans aan de andere kant een einde te maken aan de treurige reeks van elf wedstrijden zonder zege. Maar symbolisch voor het gebrek aan vertrouwen kopte de AZ-aanvoerder van dichtbij hoog over. Ook de twaalfde wedstrijd op rij werd niet gewonnen.

Bekijk hier al onze video's