AZ sluit voorbereiding af met zege op Bologna dankzij mooie goal Poku

Reacties

AZ heeft de voorbereiding afgesloten met een 1-0 overwinning op Bologna. Een doelpunt van Ernest Poku was genoeg voor de zege.

AZ sluit voorbereiding af met zege op Bologna dankzij mooie goal Poku
© Pro Shots

AZ - Bologna was voor beide teams een feest der herkenning. Bij AZ speelde Denso Kasius tegen zijn oude club, terwijl Sam Beukema in de basis stond bij Bologna, de club voor wie hij deze zomer tekende. De openingsfase was wat flets, maar daarna kroop AZ langzaam uit zijn schulp en werden er ook kansen gecreërd. Mayckel Lahdo was gevaarlijk, maar ook David Møller Wolfe was tot twee keer toe dicht bij een doelpunt.

Al vroeg in de tweede helft opende AZ de score. Poku trapte het gaspedaal in, kapte naar zijn goede been en schoot de bal prachtig binnen. Daarna volgde een fase waarin AZ het duel had moeten beslissen, maar dat niet deed. Een kwartier voor tijd liet trainer Pascal Jansen Hobie Verhulst invallen, terwijl kort daarvoor Jens Odgaard zijn rentree maakte. Het bleef bij 1-0 in Alkmaar.

AZ heeft tot donderdag de tijd om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Santa Coloma uit Andorra, voor de derde voorronde van de Conference League. Volgende week zondag staat de eerste competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.