AZ-spits Parrott zorgt na vierklapper voor angst in Zwolle

ADVERTORIAL - Vrijdagavond wordt het Eredivisie-weekend afgetrapt door PEC Zwolle en AZ. En stiekem zal er ongetwijfeld wat angst zijn in Zwolle na de afstraffing van SC Heerenveen door AZ (9-1) van vorige week. En in het bijzonder natuurlijk voor spits Troy Parrott, die er vier maakte. Lukt het hem nu opnieuw het net te vinden? Blik vooruit en speel mee met TOTO!

AZ-spits Parrott zorgt na vierklapper voor angst in Zwolle
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
44'
0 - 1
AZ
AZ

AZ was vorige week een klasse apart. De ploeg van Maarten Martens wervelde zaterdag negentig minuten lang over het veld tegen de Friezen. Het leverde een historisch grote zege op met maar liefst negen Alkmaarse goals. De week daarvoor had AZ er ook al drie gemaakt tegen RKC Waalwijk en het heeft in de eerste vijf Eredivisie-wedstrijden slechts een goal geïncasseerd. PEC Zwolle is dus gewaarschuwd.

Parrott in bloedvorm

Vooral de 22-jarige Ierse spits Parrott moet in de gaten worden gehouden. Dat bewees hij vorige week wel. Met zijn vier doelpunten tegen Heerenveen werd hij in één klap gedeeld topscorer van de Eredivisie. Daarnaast werd hij uitgeroepen tot VI Speler van de Week. Vrijdag tegen PEC Zwolle hoopt Parrott de geblesseerde Hirving Lozano en Sem Steijn achter zich te laten op de topscorerslijst. Zij staan beide eveneens op vier goals.

Inzetten op een doelpunt van Parrott tegen PEC heeft een quotering van 2.20. Maar als je de voorwaarden iets aanpast, schiet die quotering ook direct omhoog. Parrott scoort in de eerste helft staat bijvoorbeeld op 4.00 en als je denkt dat hij de lijn van vorige week door gaat trekken, dan kun je ook inzetten op Parrott scoort twee goals of meer. Dat kan je 7.50 keer je inzet opleveren.

En dat de vierklapper tegen Heerenveen vorige week geen uitzondering was, blijkt wel uit de cijfers van de Ier van vorig seizoen. Bij het gedegradeerde Excelsior maakte hij indruk met 17 goals en 5 assists in 32 wedstrijden. Niet voor niets legde AZ deze zomer vier miljoen euro voor hem op tafel om hem los te kunnen weken bij Tottenham Hotspur.

Weddenschap Quotering
Parrott is de eerste doelpuntenmaker 5.25
AZ wint en Parrott scoort 2.65
Parrott en Sadiq scoren 6.75

PEC Zwolle kwetsbaar

Met PEC Zwolle treft Parrott in ieder geval een fijne tegenstander om zijn seizoenstotaal weer wat op te krikken. Onder trainer Johnny Jansen staat de teller voor PEC na 39 Eredivisie-wedstrijden op 75 tegengoals. Dat houdt in dat PEC gemiddeld bijna twee tegengoals per wedstrijd krijgt. Concurrent Feyenoord speelde dit seizoen bijvoorbeeld al drie keer gelijk, maar won wel met 5-1 van PEC Zwolle.

Het mag dan ook geen verrassing heten dat AZ bij de wedkantoren de grote favoriet is. Winst voor AZ staat op 1.51 en winst voor PEC Zwolle op 6.25. Een gelijkspel tussen beide ploegen kan je 4.75 keer je inzet opleveren. Als je wil inzetten op het aantal goals van AZ dan kan dat ook. AZ scoort vaker dan 2.5 keer staat bijvoorbeeld op 2.50.

Wat verwacht jij van het duel tussen PEC Zwolle en AZ? Bekijk het uitgebreide aanbod van TOTO en speel mee!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's