AZ zonder zieke Jaliens tegen FC Twente

AZ treedt zonder Kew Jaliens aan tegen FC Twente. Of Danny Koevermans zondag in de thuiswedstrijd in actie kan komen, is nog niet duidelijk.

AZ zonder zieke Jaliens tegen FC Twente

Jaliens kampt met een darmvirus. Donderdag voor het UEFA Cupduel met Kayserispor meldde hij zich al bij coach Louis van Gaal. Deze liet hem toch spelen, nadat de verdediger enkele pillen had geslikt. 'Dat was een verkeerde keus', bekende de trainer achteraf, aangezien Jaliens niet al te best speelde. In de rust bleef de international in de kleedkamer achter.

Vrijdag was Jaliens niet van de partij tijdens de training van AZ. 'Het heerst geloof ik, want De Cler had eerder ook al last van dezelfde klachten. Maar hij kan zondag waarschijnlijk wel weer spelen.'

Koevermans bleef donderdag ook al halverwege in de kleedkamer achter. De spits deed dat omdat hij een trap tegen een kuit had gekregen. Vrijdag werkte hij niet de gehele training af. 'Als hij niet helemaal fit is, speelt hij niet. We hebben drie heel goede spitsen. Zolang er twee fit zijn, is er daarom geen probleem', aldus Van Gaal.

Bekijk hier al onze video's