AZ'er beticht van onsportiviteit: 'Knijpen, trekken, gekke dingen doen'

Reacties

Wouter Goes maakt weinig vrienden in de voetballerij. De verdediger van AZ is pas twintig jaar, maar staat volgens analytici en insiders te boek als onsportieve speler, al is dat niet per se een nadeel voor hem. Almere City-aanvaller Baptiste Guillaume trapte zaterdagavond na richting Goes en moest dat bekopen met een rode kaart.

AZ'er beticht van onsportiviteit: 'Knijpen, trekken, gekke dingen doen'
© Pro Shots
Almere City FC
Almere City FC
0 - 1
AZ
AZ

Guillaume liet na zijn actie de krassen op zijn arm zien en dus werd Goes uitgebreid besproken na het eerste speelweekend. RKC Waalwijk-aanvaller Michiel Kramer stond nog niet tegenover Goes, maar hoorde ploeggenoten wel over de AZ’er. 'Hij zou elke voorzet tegen de spits aanstaan. Knijpen, trekken, gekke dingen doen', glimlachte Kramer bij Studio Voetbal.

Daarin is Goes, die Sergio Ramos als zijn voorbeeld noemde, overigens niet uniek. 'Er zijn meer verdedigers die spitsen proberen vast te pakken in de zestien en ik denk ook dat het meer dan logisch is. Scheidsrechters kunnen dat wel oplossen, door minder oog voor de bal en meer voor de duels te hebben.' En de aanvallers zelf? 'Gewoon terugdoen', grijnsde de ervaren spits. Aan tafel werd geconstateerd overkoepelend dat Goes in de voetballerij 'inderdaad bekend staat' als iemand die dit regelmatig doet.

Ook bij Dit Was Het Weekend van ESPN werd het incident besproken. 'Hij wordt nu in een hoekje gezet als asociaal. Maar hij is juist hartstikke slim!', wilde Kenneth Perez het tegendeel bewijzen. 'Hij heeft het buiten het zicht van de VAR gedaan. Hij weet: "We staan met een man minder en moeten zorgen dat zij dat ook komen te staan". De aanvaller is zo achterlijk om erin te trappen. Het is knap van iemand van twintig jaar.'

In het verleden gebeurden zulke dingen veel vaker. 'Wij speelden ooit Europees tegen Sporting en kregen rood. Toen ging Barry van Galen op iemands tenen staan en kreeg een duw: óók rood', memoreerde Perez. Kees Kwakman denkt dat de ploeggenoten van Goes bij AZ heel blij zijn met zijn spel. 'Maar als neutrale kijker, erger ik me er kapot aan', plaatste hij een kritische kanttekening.

Spelersprofiel

W. Goes


Geboortedatum:
10 juni 2004
Leeftijd:
20
Geboorteplaats:
Amsterdam
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,87 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
AZ
Huidige club:
Jong AZ
Nationaal team:
Nederland Onder 21
Bekijk hier al onze video's
Meer W. Goes
Meer over W. Goes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.