B-keus bekert door: Benfica leeft zorgeloos toe naar CL-duel met Feyenoord

Benfica heeft zaterdag geen fout gemaakt in het bekerduel met Pevidém. In aanloop naar het Champions League-duel met Feyenoord maakte trainer Bruno Lage van de mogelijkheid gebruik om een aantal spelers rust te geven.

Pevidém
Pevidém
0 - 2
Benfica
Benfica

Pevidém komt uit in Campeonato de Portugal, het vierde niveau van het land. De ontmoeting met Benfica vormde een hoogtepunt voor de club uit het noorden, maar sportief viel er weinig eer te behalen. De bezoekers, die woensdag in de Champions League thuis tegen Feyenoord spelen, hoefden niet in de sterkste opstelling aan te treden om door te bekeren.

Lage nam spelers als Ángel Di María, Nicolás Otamendi, Kerem Aktürkoglu en Orkun Kökcü niet op in zijn wedstrijdselectie. Vangelis Pavlidis was er wel bij, maar de voormalig aanvaller van AZ kreeg rust en begon op de bank. Halverwege de tweede helft maakte Pavlidis alsnog zijn opwachting. Benfica leidde op dat moment met 0-1 door een vroeg doelpunt van Jan-Niklas Beste.

De Duitser zou een kwartier voor tijd ook het tweede en laatste doelpunt van Benfica voor zijn rekening nemen. Door de overwinning plaatste Benfica zich voor de vierde ronde van de Taça de Portugal. Woensdag wacht het thuisduel met Feyenoord. De ontmoeting met de Rotterdammers, die een overtuigende zege boekten op Go Ahead Eagles, begint dan om 21.00 uur.