'Baanbrekende' Super League-uitspraak heeft nog weinig gevolgen

Reacties

De hoogste Europese rechter bepaalde rond de jaarwisseling dat de UEFA niet langer het alleenrecht heeft op het organiseren van internationale clubcompetities, maar bijna een jaar na die uitspraak is er weinig beweging op Super League-gebied. Als we Bayer Leverkusen-directeur Fernando Carro mogen geloven in ieder geval.

'Baanbrekende' Super League-uitspraak heeft nog weinig gevolgen
© Pro Shots

De Spaanse preses is sinds 2018 voorzitter in Leverkusen en was dus ook al in dienst toen diverse Europese topclubs een Super League probeerden op te zetten. Leverkusen was niet betrokken bij de opstart van de snel weer afgebrokkelde competitie en Carro was vanaf het begin tegen de oprichting.

Tijdens een bijeenkomst over de toekomst van het voetbal vertelde Carro over de huidige stand van zaken rondom de Super League. Op 18 april 2021 kondigden twaalf clubs (AC Milan, Arsenal, Atlético Madrid, Barcelona, Chelsea, Internazionale, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid en Tottenham Hotpsur) aan een Super League te starten, al enkele dagen later trokken de Engelse clubs zich terug na een vloedgolf aan kritiek.

In oktober 2021 werd duidelijk dat alleen Barça, Juve en Real Madrid de overgebleven dragers waren onder de nieuwe Super League, afgelopen zomer trok ook de Italiaanse club zich officieel terug. Sinds de uitspraak van het Europees Hof is er weinig gebeurd volgens Leverkusen-directeur Carro. 'Alleen Barcelona en Real Madrid zijn nog betrokken bij het project', bevestigde de Spanjaard. 'Ik denk niet dat een Super League kan bestaan uit twee teams.'

Vorig jaar was Carro ook al duidelijk over de Super League. Na de uitspraak van het Europees Hof plaatste hij het volgende statement op de website van Leverkusen: 'We erkennen de beslissing. Maar noch de fans, noch de meeste clubs willen een nieuwe competitie naast de nationale competities en de UEFA-competities. Het huidige voetbalsysteem functioneert goed, verbeteringen moeten van binnenuit komen. De Super League heeft geen kans op succes zonder steun van de Europese clubs.'

De organisatie van de Super League hoopt dat de competitie volgend jaar al van start kan gaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.