Babel in basis verwacht bij Liverpool-ManCity

VI blikt ieder weekeinde vooruit op een wedstrijd in de Premier League. Voor de dertiende speelronde is dat the battle for fourth place tussen Liverpool en Manchester City van zaterdag.

Babel in basis verwacht bij Liverpool-ManCity



LIVERPOOLKlassering 7de plaatsOok in de aanloop naar het duel met Manchester City is het weer puzzelen voor Liverpool-manager Rafael Benítez. Yossi Benayoun en Albert Riera ontbreken vanwege blessures, waardoor Ryan Babel waarschijnlijk een kans krijgt in de basis. De vraag is of Fernando Torres tegen City kan aantreden. De aanvaller heeft last van een rughernia en kwam op 4 november tegen Olympique Lyon voor het laatst in actie.

De wedstrijd tussen Liverpool en Manchester City is intussen in de Engelse media gebombardeerd tot the battle for fourth place, ofwel het gevecht om de vierde plaats. Bij een nederlaag zien The Reds het gat met City oplopen tot zeven verliespunten en komt deelname aan de Champions League serieus in gevaar.

Man in vorm Pepe Reina Pepe Reina is dit seizoen een van de meeste constante spelers van Liverpool. Puur cijfermatig gezien beleeft de doelman echter een rampzalig seizoen. Hij hield slechts vier keer de nul in zestien duels. Vorig seizoen deed Reina het aanmerkelijk beter met acht clean sheets in zijn eerste zestien wedstrijden.

Afwezigen Benayoun (hamstring), Riera (hamstring), Kelly (enkel), P. Degen (geschorst). Onzeker: Fernando Torres (hernia).

MANCHESTER CITYKlassering 6de plaatsManchester City is door vijf remises op rij afgezakt naar de zesde plaats. De ploeg van manager Mark Hughes speelde achtereenvolgens gelijk tegen Aston Villa (1-1), Wigan Athletic (1-1), Fulham (2-2), Birmingham City (0-0) en Burnley (3-3). Winnen van het geheel gerenoveerde Manchester City is dan ook een lastige opgave. Enkel stadgenoot Manchester United slaagde daar tot dusverre in, weliswaar diep in blessuretijd: 4-3.

Nigel de Jong zal tegen Liverpool waarschijnlijk op de bank moeten beginnen. De Oranje-international werd in de vorige competitiewedstrijd -tegen Burnley- gepasseerd ten faveure van de Ier Stephen Ireland. De verwachting is dat Hughes vasthoudt aan die keuze.

Man in vorm Shay GivenManager Mark Hughes bestempelde hem onlangs als ‘een van mijn beste aankopen ooit.’ Shay Given werd in januari van dit jaar voor tien miljoen euro overgenomen van Newcastle United en pakte de voorbije weken met sublieme reflexen punten voor zijn ploeg.

Afwezigen Martin Petrov (knie). Onzeker: Robinho (enkel).

Liverpool verliest zelden een thuiswedstrijd tegen Manchester City. De laatste achttien trips van The Citizens naar Anfield resulteerden in slechts één overwinning: 1-2 op 3 mei 2003.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2004/05 Liverpool-Manchester City 2-1
2005/06 Liverpool-Manchester City 1-0
2006/07 Liverpool-Manchester City 1-0
2007/08 Liverpool-Manchester City 1-0
2008/09 Liverpool-Manchester City 1-1

Bekijk hier al onze video's