Babos frustreert AZ en houdt alles tegen

Gábor Babos zorgde voor een unieke prestatie. Want de doelman van NEC is er dit seizoen als enige in geslaagd AZ van scoren af te houden: 0-0.

Babos frustreert AZ en houdt alles tegen

In alle officiële wedstrijden die AZ dit seizoen speelde, zowel nationaal als internationaal, lukte het de Alkmaarders om het doel te vinden. En gezien het spelbeeld van het duel met NEC, dan was het heel logisch geweest als die serie in stand was gehouden. Want de bezoekers kregen slechts één schot op het doel van Ronald Waterreus. Maar aan die logica had Babos geen boodschap.

De Hongaarse doelman in Nijmeegse dienst had weer eens zo'n middag dat hij niet te passeren is. AZ had kansen genoeg, tien maal lanceerde de thuisploeg een bal op het doel, maar steevast stuitte het leer op de vuisten van de keeper in het zwart. Alle pogingen van Julian Jenner, Shota Arveladze, Danny Koevermans, Maarten Martens, Tim de Cler en Jermain Lens waren een prooi voor Babos. Zelfs een gevaarlijke inzet van NEC-verdediger Muslu Nalbantoglu bracht de doelman niet in verwarring.

Koevermans had de grootste kans in het eenzijdige duel. Scheidsrechter Bas Nijhuis legde de bal onverwacht op de strafschopstip omdat Andrzej Niedzielan een overtreding had gemaakt op De Cler. Maar illustratief voor het gehele duel: Babos pakte de inzet van Koevermans klemvast.

Door het gelijkspel is de achterstand van AZ op koploper PSV gegroeid tot negen punten. De Alkmaarders hebben wel een voorsprong van twee punten op nummer drie Ajax. NEC deelt de achtste plaats met Roda JC en Vitesse.

Bekijk hier al onze video's