Bad Boy Barton op straat gezet door Bristol Rovers

Reacties

Joey Barton is donderdag ontslagen als manager van Bristol Rovers. De voormalig middenvelder laat de club achter op de zestiende plek in de League One, vijf plaatsen boven de degradatiezone.

Bad Boy Barton op straat gezet door Bristol Rovers
© Pro Shots

Barton (41) was sinds de zomer van 2020 de eindverantwoordelijke bij Bristol Rovers, nadat hij daarvoor zijn trainerscarrière had opgestart bij Fleetwood Town. In zijn eerste seizoen bij Bristol Rovers degradeerde hij, maar Barton mocht aanblijven en vierde in het seizoen hierop direct promotie. In het afgelopen seizoen eindigde Bristol Rovers als zeventiende op het derde niveau.

Nu staat de ploeg na dertien speelronden zestiende en moet Barton het veld ruimen. Andy Mangan is naar voren geschoven als interim-manager.

Barton is in Engeland een veelbesproken figuur, die tijdens zijn actieve carrière niet alleen het nieuws haalde vanwege zijn voetbalprestaties, maar vooral vanwege disciplinaire problemen. Zo zat hij als speler van Manchester City een tijdje in de gevangenis, vanwege het in elkaar slaan van een tiener in het uitgaansleven. Later werd hij voor ruim een jaar geschorst vanwege illegaal gokgedrag. Dat zijn slechts twee voorbeelden uit de lange lijst met incidenten van Bad Boy Barton.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.