Bahrein wil niet in Indonesië spelen na 'onacceptabel gedrag' van fans

Reacties

De bond van Bahrein gaat een verzoek indienen bij de FIFA en de Aziatische bond (AFC) om te voorkomen dat het land volgend jaar naar Indonesië moet afreizen in het kader van de WK-kwalificatiereeks. Bahrein vreest voor de veiligheid van spelers en stafleden na bedreigingen.

Bahrein wil niet in Indonesië spelen na 'onacceptabel gedrag' van fans
Indonesië
Indonesië
Di 25 mrt.
-
Bahrein
Bahrein

Bahrein en Indonesië stonden vorige week donderdag tegenover elkaar, waarbij Bahrein het thuisspelende land was. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel door een doelpunt van Bahrein in de negende minuut van de extra tijd. Oorspronkelijk werden er zes minuten bijgeteld, waardoor de woede van Indonesië groot was.

Niet alleen spelers uitten hun onvrede, fans klommen volgens de Bahreinse bond ook massaal in de pen. 'Via onze website, social media en mailsysteem was de bond onderworpen aan een stortvloed aan beledigingen, laster, bedreigingen en hacks', schrijft de bond in een statement. 'Deze beledigingen hebben niets te maken met de normen en waarden in deze sport.'

Bahrein stelt dat men de veiligheid van het nationale team in het gedrang voelt komen als er volgend jaar gespeeld wordt in Indonesië. De bond wil dan ook dat de wedstrijd niet zoals gepland in Jakarta wordt afgewerkt. 'De veiligheid van het nationale team waarborgen is onze hoogste prioriteit.'

Zowel Indonesië als Bahrein staat er niet bijzonder florissant voor in de WK-kwalificatiereeks. Beide landen staan op flinke achterstand van koploper Japan. De bovenste twee teams gaan rechtstreeks naar het WK, de twee landen die daaronder eindigen, krijgen een tweede kans via de play-offs.

Land Gespeeld-punten Doelsaldo
1. Japan 4-10 15:1
2. Australië 4-5 4:3
3. Saoedi-Arabië 4-5 3:4
4. Bahrein 4-5 3:7
5. Indonesië 4-3 4:5
6. China 4-3 4:13
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.