Balotelli en Crespo redden Inter tegen Roma

Internazionale leek in de thuiswedstrijd tegen AS Roma de derde nederlaag van het seizoen te gaan lijden. De Nerazzurri kwamen dankzij Mario Balotelli (foto) en Hernan Crespo een 2-0 en een 3-1 achterstand te boven. Door het 3-3 gelijkspel slonk de voorsprong op naaste belager Juventus wel tot zeven punten.

Balotelli en Crespo redden Inter tegen Roma

Roma, dat vooralsnog niet verder komt dan de zesde plaats in de Serie A, verraste in Giuseppe Meazza. Vooral in de eerste helft waren de gasten de betere ploeg. Daniele De Rossi opende de score met een kopbal na een voorzet van Marco Motta. Roma kwam op 0-2 dankzij John Arne Riise, die Maicon en doelman Júlio César aftroefde en de bal in het doel schoof.

Balotelli zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd. De jonge aanvaller tekende voor 1-2 met een schot in de korte hoek na afleggen van Adriano. En na de 1-3 van Matteo Brighi versierde Balotelli een strafschop. Na een uitzichtloze dribbel liet de aanvaller zich vallen en kreeg Inter onterecht een strafschop toegekend. Balotelli eiste brutaal de bal op en schoot koeltjes de 2-3 binnen.

Een opvallende rol was ook weggelegd voor Crespo. De Argentijn, die dit seizoen nauwelijks nog speeltijd had gekregen, kwam als invaller binnen de lijnen. Met zijn eerste balcontact redde Crespo een punt voor Inter. De 33-jarige spits kopte prachtig raak na een voorzet van Luis Figo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen