Barça heeft geen medelijden met Koemans Valencia

Het weerzien van Ronald Koeman met Barcelona kwam 'zijn' Valencia op een dikke thuisnederlaag te staan. Samuel Eto'o was de held van een bij vlagen fantastisch Barça, maar Lionel Messi raakte geblesseerd.

Valencia-Barcelona 0-3
Barcelona was veel en veel te sterk voor Valencia, dat in Mestalla de mazzel had niet tegen een grotere nederlaag aan te lopen. De statistieken spraken boekdelen: Barcelona had 63 procent balbezit tegen Valencia 37 procent. Barça had tien pogingen op het doel van Santago Cañizares, Valencia eentje op de goal van Víctor Valdés en wel in blessuretijd.

Nadat Samuel Eto'o en Yaya Touré in de openingsfase al dicht bij de 0-1 waren geweest, vond Eto'o in de twaalfde minuut het net. Op aangeven van Lionel Messi dribbelde hij langs Carlos Marchena en Iván Helguera, waarna hij Cañizares klopte door zijn linker de verste hoek te zoeken.

Een kwartier later sloeg de Kameroener opnieuw toe, wederom op aangeven van Messi, ditmaal na een lange periode van balbezit van de azulgranas. Ditmaal schoot hij net binnen de zestien met zijn rechter en klopte hij Cañizares met een laag schot in de korte hoek. En in de 62ste minuut was het de beurt aan Eidur Gudjohnsen. De IJslander tikte de bal in het verlaten doel na breedleggen van invaller Giovani dos Santos.

Frank Rijkaard hield Ronaldinho het gehele duel op de bank, maar de coach moest nog voor rust Messi vervangen. De Argentijn stapte geblesseerd van het veld en het lijkt zeer waarschijnlijk dat hij enkele weken niet in actie kan komen. Volgend weekeinde staat Barcelona-Real Madrid op het programma.

Espanyol-Levante 1-0
Espanyol wist de andere ontmoeting tussen clubs uit Barcelona en Valencia te winnen. Op Montjuich was het verdediger Daniel Jarque die in de negende minuut de bal over de doellijn werkte.

Espanyol klom naar de vierde plaats met dertig punten, evenveel als Atlético Madrid dat zondag in actie komt. Levante blijft hekkensluiter.

Barcelona naderde koploper Real tot op één punt, maar De Koninklijke komt zondagavond nog voor eigen publiek in actie tegen Osasuna.

Bekijk hier al onze video's