Barça op valreep naar winst op taai Osasuna

Osasuna hield lang stand in Camp Nou. Pas in de slotfase maakte invaller Xavi het verdiende verschil voor Barcelona (1-0).

De onverwachte nederlaag tegen UD Almería heeft Real Madrid dan toch de nodige averij opgeleverd. In tegenstelling tot Atlético Madrid en Villarreal gaf achtervolger Barcelona wel thuis en is de achterstand verkleind tot zes punten.

Barcelona, dat in Thierry Henry een van de uitblinkers kende, ontsnapte in het eigen Camp Nou aan puntverlies. De ploeg van Frank Rijkaard kon de sprankelende eerste helft na rust geen vervolg geven. Pas twee minuten voor het einde kreeg de Catalaanse formatie waar het zeker voor rust aanspraak op had gemaakt. Xavi, die pas zeven minuten in het veld stond, wipte de bal over Osasuna-keeper Ricardo heen.