Barça profiteert slechts marginaal van verlies Real

Barcelona heeft niet optimaal geprofiteerd van de nederlaag van koploper Real Madrid. De ploeg van coach Frank Rijkaard speelde gelijk bij Almería en staat nog zeven punten achter. Villarreal en Espanyol boekten kostbare zeges, terwijl het bij Getafe-Racing Santander gele en rode kaarten regende.

Barça profiteert slechts marginaal van verlies Real

UD Almería-Barcelona 2-2Barcelona kwam twee keer op voorsprong op bezoek bij Almería. Coach Frank Rijkaard zag zijn ploeg echter slecht verdedigen bij hoekschoppen van de thuisclub. De 0-1 van Bojan op aangeven van Andrés Iniesta werd ongedaan gemaakt door Almería-verdediger Rubén Pulido.

Na wat kansen over en weer was het Samuel Eto'o die de 1-2 binnen schoot na prachtig voorbereidend werk van Thierry Henry. De eerste tegenslag voor Barcelona was het wegzenden van Gabriel Milito, die in de zeventigste minuut zijn tweede gele kaart kreeg voorgehouden. De 2-2 van Kalu Uche was de tweede domper.

Niet alleen liep Barcelona slechts één punt in op Real Madrid. Door het nieuwe puntenverlies staat ook de tweede plaats in de Primera División op de tocht.

Villarreal-Real Zaragoza 2-0Villarreal vormt een serieuze bedreiging voor de tweede plaats van Barcelona. El Submarino Amarillo heeft na de 2-0 zege tegen Real Zaragoza slechts twee punten minder dan de Blaugranas.

Hoewel de uitslag doet vermoeden dat Villarreal weinig moeite had met Zaragoza was het in werkelijkheid anders. Nihat had de score dan wel snel geopend, de thuisclub mocht doelman Diego López danken dat het geen tegentreffers kreeg te verwerken. Een benutte strafschop van Giuseppe Rossi in de tweede helft bracht de beslissing.

Espanyol-Real Mallorca 2-1Espanyol handhaafde zich in de subtop door Real Mallorca met 2-1 te verslaan. Luis García was de grote man bij de thuisclub. De aanvallende middenvelder tekende uit een strafschop voor de gelijkmakende 1-1, nadat Daniel Güiza Mallorca al vroeg aan een voorsprong had geholpen. Vlak voor tijd scoorde Luis García opnieuw, ditmaal met een kopbal na een voorzet van Angel.

Bij Mallorca sloegen de stoppen door na de beslissende 2-1. De gasten claimden dat er aan het winnende doelpunt een overtreding was voorafgegaan. De protesten leverden reservespeler Sergio Ballesteros een rode kaart op.

Getafe-Racing Santander 2-1Slechts negentien spelers haalden het einde van de wedstrijd in Madrid. Aan de zijde van Santander werden Pablo Alvarez en doelman Toño met rode kaarten van het veld gestuurd, Getafe's Braulio kreeg tweemaal geel. Daarnaast trok scheidsrechter Iturralde González nog eens acht gele kaarten.

Ebi Smolarek zette Santander nog wel op een 0-1 voorsprong, maar het was Getafe dat de wedstrijd won. Ikechukwu Uche maakte gelijk en Jaime Gavilan was de maker van de winnende treffer. Door de zege houdt Getafe kans op Europees voetbal; Racing verspeelde juist kostbare punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen