Barça wint moeizaam en verliest drie spelers

Trainer Frank Rijkaard kon tevreden zijn dat Barcelona het belangrijke duel met Real Zaragoza winnend afsloot (3-1). Het vertoonde spel en het feit dat hij de komende wedstrijden waarschijnlijk een drietal spelers moet missen zullen hem minder bevallen.

Barcelona begon sterk tegen Real Zaragoza, dat het seizoen uitstekend gestart is. De Blaugranas zetten de opponent vast op de eigen helft en kregen kleine kansen. De absentie van Samuel Eto’o deed zich echter opnieuw voelen. Eidur Gudjohnsen kon geen potten breken en werd in de tweede helft gewisseld.

Tegen de verhouding in kwam Zaragoza op voorsprong. Gabriel Milito dook bij een corner geheel vrijstaand op en volleerde de bal achter doelman Víctor Valdés. Meer tegenslag was er voor Barcelona met de blessures van Lionel Messi en Edmílson die al voor de rust naar de kant moesten. Ook de vervanger van Edmílson, Thiago Motta, haalde het eindsignaal niet. Hij kreeg een rode kaart voor een vermeende elleboogstoot.

Tussen alle hectiek door nam Ronaldinho Barcelona bij de hand. De Braziliaan maakte gelijk door een corner van Deco via de grond binnen te koppen. Met een sublieme vrije trap in de kruising stelde hij de zege veilig. Zaragoza speelde toen ook al met tien man na een rode kaart voor Gabriel Milito. Invaller Javier Saviola zorgde vlak voor tijd voor 3-1 door een rebound in een leeg doel te koppen.