Barça dendert met Vilanova door naar record Van Gaal

Barcelona is door de uitstekende competitiestart nog maar één zege verwijderd van een clubrecord. Zaterdagavond betekende de 2-0 overwinning op Granada in Camp Nou dat de Catalaanse grootmacht na vijf competitieduels nog altijd zonder puntenverlies is.

Barça dendert met Vilanova door naar record Van Gaal

Pas zes keer eerder in de clubgeschiedenis begon Barcelona met een dergelijke zegereeks of zelfs voortvarender aan een seizoen: in de voetbaljaargangen 1929-30, 1972-73, 1984-85, 1990-91, 1997-98, 2009-10. Van die zes keer betekende in 1972 en in 1984 het zesde duel een einde aan de serie overwinningen.

In de andere vier seizoenen boekte Barcelona nog één winstpartij erbij, alvorens in het zevende duel een einde kwam aan de serie zonder verliespunten.

In het seizoen 1997/98 was Louis van Gaal de trainer bij Barcelona. De huidige trainer Tito Vilanova kan zijn Nederlandse voorganger komende zaterdag evenaren als de Catalanen winnen bij Sevilla. Lukt dat, dan wacht een zeer pikant zevende duel. In die wedstrijd ontvangt Barça immers aartsrivaal Real Madrid in eigen huis. De voorsprong op De Koninklijke bedraagt nu al, met een wedstrijd meer gespeeld, elf punten.

Barcelona won voorafgaand aan de zege van zaterdag op Granada van achtereenvolgens Real Sociedad (5-1), Osasuna (1-2), Valencia (1-0) en Getafe (1-4).

Voor doelpuntenmaker Xavi (foto boven), hij opende zeer fraai de score tegen Granada, betekende het duel van zaterdag een persoonlijke mijlpaal. Hij is de eerste speler van Barcelona die in dertien (!) verschillende seizoenen van de Primera División weet te scoren. (Jasper Steppé & Tim Tempelaars) Coach, Tito Vilanova (foto)'We moesten risico's nemen, anders hadden we twee punten verloren. Ik ben blij en tevreden met het resultaat. Kijkend naar de maand september hebben we het daar normaal altijd lastig, en nu hebben we vijftien uit vijf. En verder? Ik voel geen extra druk sinds mijn aanstelling als hoofdcoach. Ik wil alleen maar blijven winnen en prijzen pakken. Vooralsnog liggen we op schema.'

Lionel Messi over een woordenwisseling met David Villa'Dat gebeurt nu eenmaal in het veld. Er speelt niets tussen ons. We willen alleen maar graag winnen. Dit tekent onze mentaliteit. Het is knap dat we weer hebben weten te winnen.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's