'Barça kan topaankoop nog niet inschrijven vanwege financiële problemen'

Reacties

Supporters die hoopten zaterdagavond het debuut van Dani Olmo bij Barcelona mee te maken, komen bedrogen uit. De nieuwe aanwinst zit niet bij de selectie voor het duel met Athletic Bilbao. De Spaanse pers weet wel waar die absentie aan ligt: geldgebrek.

'Barça kan topaankoop nog niet inschrijven vanwege financiële problemen'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 1
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao

Olmo, die voor een bedrag van zo'n zestig miljoen euro overkwam van RB Leipzig, mag nog niet worden ingeschreven in de selectie van de Blaugrana, zo valt er te lezen. Sinds een paar jaar werken clubs in La Liga met een maximale salarislast. Als clubs hun maximum hebben bereikt, mogen ze geen spelers meer inschrijven. Dat zou dus aan de hand zijn bij Dani Olmo. Trainer Hansi Flick wilde het er niet over hebben.

Het goede nieuws is dat het nog wel in orde lijkt te gaan komen voordat de transferperiode ten einde is: er moeten dan wel wat spelers weg. Het vertrek van Ilkay Gündogan scheelt al een slok, maar het borrelglas is nog steeds te vol. Door de op handen zijnde transfers van Mika Faye naar Stade Rennes en Clément Lenglet op huurbasis naar Atlético Madrid, zou er budget vrijkomen om Olmo speelgerechtigd te maken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.