Barça terug in titelrace dankzij Kluivert

Real Madrid, dat verloor bij Athletic de Bilbao, is de koppositie kwijtgeraakt aan Valencia, dat aan gelijkspel genoeg had. Barcelona kwam op gelijke hoogte met Real Madrid dankzij een 3-2 zege op Deportivo La Coruña. Patrick Kluivert maakte de winnende treffer.

Athletic de Bilbao heeft Real Madrid onttroond als koploper. De Koninklijke, die geen beroep kon doen op Raúl, ging in Bilbao met 2-1 onderuit. Tiko Martínez opende de score voor de ploeg van Jupp Heynkes. Asier del Horno vergrootte de Madrileense zorgen. Tien minuten in de tweede helft verkleinde Fernando Morientes de achterstand. Het bleef bij deze aansluitingstreffer, zodat de ploeg van Vicente del Bosque de koppositie moest opgeven.

Valencia verzuimde ten volle te profiteren van de misstap van Real Madrid. De ploeg van Rafael Benítez kwam tegen Villarreal niet verder dan een 1-1 gelijkspel, maar het was voldoende voor de koppositie. Valencia ontsnapte aan een nederlaag. Pas acht minuten voor het einde maakte Pablo Aimar de openingstreffer van Rodolfo Arruabarrena ongedaan. Op dat moment speelde Villarreal met tien man, omdat Víctor Fernández tien minuten na rust zijn tweede gele kaart had geïncasseerd.

Barcelona is weer volledig terug in de titelrace. De Catalanen waren te sterk voor Deportivo La Coruña (3-2). Lange tijd zag het er niet naar uit dat Barcelona de topper in haar voordeel zou beslechten. De Galiciërs namen tot twee keer toe een voorsprong. De doelpunten van Diego Tristán en Sergio González werden respectievelijk ongedaan gemaakt door Luis Enrique en Javier Saviola. Beide keren was Rivaldo, die op magnifieke wijze het voorbereidende werk verrichtte. In de slotfase trok Barcelona alsnog aan het langste eind. Patrick Kluivert maakte enkele minuten voor het einde de 3-2.