'Barça wil controle over Roque niet verliezen en stalt aanvaller in Sevilla'

Reacties

Vitor Roque gaat Barcelona na een half jaar weer verlaten. De negentienjarige aanvaller vervolgt zijn loopbaan naar verluidt bij Real Betis, dat een huurovereenkomst zou hebben gesloten met de Spaanse grootmacht. 

'Barça wil controle over Roque niet verliezen en stalt aanvaller in Sevilla'

Roque kwam afgelopen winter met hoge verwachtingen naar Barcelona. De Blaugranas telden tientallen miljoenen neer om de Braziliaan over te nemen van Athletico Paranaense, maar Roque kreeg het niet voor elkaar om een onuitwisbare indruk achter te laten. Hansi Flick, de opvolger van Xavi, heeft bij de directie aangegeven de jonge spits niet nodig te hebben.

Na dat bericht zette de entourage van Roque in op een definitieve transfer. Sporting Portugal was dicht bij een akkoord met Barcelona, maar Real Betis heeft de deal gekaapt. De club uit Sevilla heeft Barcelona weten te verleiden tot een huurtransfer met optie tot koop. Volgens de berichtgeving wil Barça de controle over Roque niet verliezen en kan de club hem volgende zomer terughalen.

Dat was de reden dat Barça niet akkoord ging met het voorstel van Sporting. In dat geval hadden de Catalanen niets meer te zeggen over Roque, die in de tweede seizoenshelft iets meer dan driehonderd minuten in actie kwam in La Liga. Dat aantal moet komend seizoen stevig worden opgevijzeld.

Hansi Flick volgde Xavi op als trainer van Barcelona. Wat zijn de kwaliteiten van de Duitse trainer? Dat lees je op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.