Barcelona alleen op kop, Lyon komt op toeren

Barcelona rekende nu wel af met het verdedigende Glasgow Rangers. Het op toeren geraakte Olympique Lyon is helemaal terug in de race.

Barcelona-Glasgow Rangers 2-0Waar Barcelona in Glasgow veel kansen kreeg maar niet wist te scoren, was het in Camp Nou al snel raak. Ronaldinho verlegde het spel van de linker- naar de rechterflank en terwijl de Rangers nog iets uit positie stonden, tikte Thierry Henry bij de tweede paal een voorzet van Lionel Messi binnen: 1-0.

Het oppermachtige Barcelona verdubbelde vlak voor rust de score. De Schotse doelman Allan McGregor keerde in eerste instantie een schot van Ronaldinho, maar moest zich gewonnen geven na de inzet van Messi uit de rebound. Na rust kreeg Barça nog veel kansen, maar met name Messi had het vizier niet meer op scherp staan.

Olympique Lyon-VfB Stuttgart 4-2Lyon is weer helemaal terug in de strijd om een plaats bij de laatste zestien na de tweede zege op Stuttgart. Al na zes minuten opende Hatem Ben Arfa de score met een van richting veranderd schot. Kim Källström voegde daar een snelle tweede treffer aan toe door af te ronden na fraai voorbereidend werk van Sidney Govou.

Nadat Mario Gomez tegen had gescoord uit een rebound en Ben Arfa met een zeer fraaie solo voor 3-1 had gezorgd, leek de wedstrijd gespeeld. Stuttgart bleef inderdaad puntloos, maar had minimaal gelijk kunnen spelen.

Mario Gomez tikte van dichtbij de 3-2 binnen, waarna de Duitsers nog een strafschop kregen. Thomas Hitzlsperger stuitte echter op doelman Rémy Vercoutre. Juninho Pernambucano bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 4-2.