Barcelona bevestigt hamstringoperatie Araújo, vrees voor maandenlange absentie

Reacties

Barcelona kan voorlopig niet beschikken over Ronald Araújo. De verdediger raakte geblesseerd op de Copa América met Uruguay en moet onder het mes. De verwachting is dat hij maanden uit de roulatie is.

Barcelona bevestigt hamstringoperatie Araújo, vrees voor maandenlange absentie
© Pro Shots

Na ruim een halfuur in de kwartfinale tegen Brazilië viel Araújo uit met een hamstringblessure. Er werd bevestigd dat het om een spierprobleem ging, maar vervolgens bleef het enige tijd stil. Inmiddels heeft Barcelona bevestigd dat het om een serieuze kwetsuur gaat en dat de centrale verdediger dus onder het mes moet.

Araújo wordt in de komende dagen geopereerd in het Finse Turku door specialist Lasse Lempainen, onder toezicht van de medische staf van Barcelona. De Uruguayaan kampt met een peesblessure in zijn rechterhamstring. De club doet geen uitspraken over de duur van het revalidatieproces, maar komt spoedig na de operatie met een medische update.

Waar aanvankelijk werd gesproken over een afwezigheid van zes tot acht weken, is inmiddels wel duidelijk geworden dat de revalidatie behoorlijk wat tijd in beslag zal nemen. In de Catalaanse en Spaanse media wordt nu gesproken van vier tot vijf maanden hersteltijd bij een dergelijke operatie. Daardoor is de kans groot dat Araújo, afgelopen seizoen nog een sleutelspeler bij Barcelona, een groot deel van de eerste seizoenshelft moet missen.

Spelersprofiel

R. Araujo


Geboortedatum:
7 maart 1999
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Rivera
Nationaliteit
Uruguay
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
Barcelona
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.