Barcelona bevestigt langdurige absentie captain Puyol

Barcelona heeft zondag bevestigd dat Carles Puyol maximaal zes weken afwezig is met een beschadigde voorste kruisband. Zaterdagavond liep de aanvoerder de kwetsuur aan zijn linkerknie op in een duel met Getafe-aanvaller Abdelaziz Barrada.

Barcelona bevestigt langdurige absentie captain Puyol

Puyol liep twee geleden al een gebroken jukbeen op tegen Osasuna, maar maakte zaterdag desondanks zijn opwachting in Madrid met een beschermend masker. Na 57 minuten moest de Spaanse international het veld echter verlaten. Javier Mascherano verving hem centraal achterin.

De Argentijn zal dat naar verwachting ook de komende vijf tot zes wedstrijden moeten doen. Puyol mist waarschijnlijk de eerste vier competitieduels, waaronder de kraker met Real Madrid over drie weken. Zijn knieblessure weerhoudt hem er in ieder geval ook van om in de Champions League in actie te komen tegen Spartak Moskou en Benfica.

Vorig seizoen miste Puyol ook al een groot deel van het seizoen met een kniekwetsuur. Ook moest hij het EK in Oekraïne en Polen aan zich voorbij laten gaan.

Met het uitvallen van Puyol ziet Barcelona de tweede belangrijke speler in korte tijd wegvallen. Afgelopen week keerde Andrés Iniesta immers al terug van het Spaanse nationale elftal met een hamstringblessure, die hem circa twee weken aan de kant houdt. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's