Barcelona blijft volharden en hoopt op start van Super League in 2025

Reacties

Joan Laporta hoopt dat de Super League over twee jaar kan beginnen. Samen met Real Madrid en Juventus onderneemt Barcelona nog steeds pogingen om de elitecompetitie van de grond te krijgen.

Barcelona blijft volharden en hoopt op start van Super League in 2025
© Pro Shots

Vorige maand leden de drie clubs nog een nederlaag bij het Europees Hof van Justitie. De advocaat-generaal oordeelde dat A22 Sports Management - het commerciële bedrijf achter de Super League - vrij is een competitie op te richten, maar dat de UEFA en de FIFA het recht hebben clubs uit competities te weren die worden georganiseerd door de bonden. Die conclusie is niet bindend, maar het advies van de advocaat-generaal wordt vaak overgenomen.

Over enkele maanden wordt bekend of dat opnieuw gebeurt. Laporta heeft goede hoop dat het Europees Hof tot een andere uitspraak komt. Hij verwacht in maart of april een uitspraak. 'Dat wordt een heel belangrijke uitspraak en ik denk dat de clubs er baat bij zullen hebben. De Super League zal een open competitie worden. Ik zou het project niet zijn aangegaan als het geen open competitie was', legt hij uit.

'We willen dat de clubs de controle hebben. Ik hoop ook dat de UEFA vertegenwoordigd is in het bestuur. Als de uitspraak in ons voordeel is, verwacht ik dat de Super League in 2025 werkelijkheid zal zijn', blikt de voorzitter alvast vooruit. Hij hoopt ook de Engelse topclubs te kunnen verwelkomen, ondanks dat die hun handen massaal aftrokken van het project. 'Ik denk dat de Engelse clubs er niet meteen deel van uitmaken, maar we willen wel dat ze erbij zijn. Ik denk dat het in een later stadium goed komt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.