Barcelona dankzij Lewandowski nog altijd foutloos in La Liga

Reacties

Barcelona is nog altijd foutloos in La Liga: woensdagavond werd ook Getafe verslagen. Met minimale cijfers weliswaar, maar daar maalt niemand in Catalonië om: 1-0.

Barcelona dankzij Lewandowski nog altijd foutloos in La Liga
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Getafe
Getafe

Terwijl half Europa actief is in Europese competities, werkte Barcelona gewoon een competitiewedstrijd af. De ploeg van Hansi Flick draait uitstekend en verspeelde nog geen punt en daarom steeg het zelfvertrouwen tot grote hoogtes in Catalonië. 

Als er een speler is die gedijt onder Flick is het Robert Lewandowski wel. De Pool (36) scoorde in competitieverband al zes keer en vond ook tegen Getafe al vroeg in de wedstrijd het net. Een voorzet van Jules Koundé werd slecht verwerkt door doelman David Soria van Getafe, waarna de rebound voor Lewandowski was: 1-0. Even leek hij na een half uur ook zijn tweede te maken, maar die werd vanwege buitenspel afgekeurd. 

Getafe had voetballend weinig in te brengen en beperkte zich tot vooral verdedigen en zoveel mogelijk tijdrekken. Het lukte Barcelona niet om de definitieve nekslag uit te delen, maar zelf creërde Getafe ook niets. Pas in de slotfase kreeg Barcelona mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Er waren kansen via Lamine Yamal en Raphinha, maar die werden niet benut. 

Barcelona slaagde er verder in de rijen gesloten te houden en dus is ook de zevende overwinning op rij binnen. Volgende week wacht een uitduel met Osasuna.

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
7
7
0
0
23-5
+18
21
2
Real Madrid
7
5
2
0
16-5
+11
17
3
Atlético Madrid
7
4
3
0
11-3
+8
15
4
Villarreal
7
4
2
1
14-14
0
14
* Actueel tot en met 26 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.