Barcelona draait op volle toeren: oranje gekleurd Girona is gewaarschuwd

ADVERTORIAL – Op bezoek bij de streekgenoot gaat Barcelona zondagmiddag op jacht naar zijn vijfde competitiezege op rij onder Hansi Flick. Girona versus Barcelona is een duel tussen de nummer drie en twee van het vorige La Liga-seizoen. Blik vooruit op de Spaanse topper en speel mee bij Unibet!

Barcelona draait op volle toeren: oranje gekleurd Girona is gewaarschuwd
© Pro Shots
Girona
Girona
1 - 4
Barcelona
Barcelona

Er leek voor de spelers van Real Valladolid op 31 augustus geen einde te komen aan de uitwedstrijd tegen Barcelona. Halverwege stond het al 3-0 voor de grootmacht. Barça drukte het gaspedaal in het laatste halfuur nog eens flink in en liep uit naar een 7-0 overwinning. Die grote zege stond symbool voor hoe sterk de Catalanen aan het seizoen begonnen zijn. Waar Real Madrid met topaanwinst Kylian Mbappé door velen als titelfavoriet gezien werd, heeft Barcelona de eerste tikken uitgedeeld in die titelstrijd. Na vier speelrondes bedroeg het verschil tussen de twee grootste clubs van Spanje al vier punten.

Flick werd na zijn debuutmaand bij Barcelona direct uitgeroepen tot Trainer van de Maand in La Liga. Door Spaanse media werd hij betiteld als 'de beste aankoop van de zomer'. Onder leiding van de coach die met Bayern München in het seizoen 2019/20 de Champions League won, lijkt Barcelona een stuk aanvallender te spelen dan vorig seizoen het geval was toen Xavi aan het roer stond. Raphinha is een van de spelers die in die speelwijze floreert. Flick vindt hem geweldig in het afjagen van tegenstanders en heeft hem ook al een paar keer als meest aanvallende middenvelder laten spelen. Tegen Valladolid was de 27-jarige Braziliaan goed voor drie treffers en één assist.

Een andere Barcelona-ster die geen tijd nodig heeft gehad om zijn draai te vinden in het nieuwe seizoen, is Robert Lewandowski. De 36-jarige spits toonde in augustus dat hij nog altijd een van de beste doelpuntenmakers ter wereld is. De Pool scoorde in de eerste vier speelrondes vier keer en zette daarmee nadrukkelijk een punt achter een voor hem persoonlijk teleurstellend seizoen. Lewandowski slaagde er in het vorige voetbaljaar voor het eerst sinds het seizoen 2014/15 niet in om de grens van twintig goals in de competitie te passeren. Flick prees onlangs de goalgetter met wie hij in München al succesvol samenwerkte: 'Fysiek is hij weer honderd procent. Hij is zó professioneel en hij weet met de druk om te gaan.'

Quoteringen doelpuntenmakers

- Abel Ruiz: 3.80
- Viktor Tsygankov: 4.60
- Bryan Gil: 6.10

- Robert Lewandowski: 2.40
- Raphinha: 3.45
- Lamine Yamal: 3.45

Daley Blind overtrof vorig seizoen alle verwachtingen met Girona door als derde te eindigen in La Liga. Op weg naar Champions League-deelname raakte de stuntclub bepalende spelers als Artem Dovbyk, Aleix García en Sávio kwijt, maar het voegde met Gabriel Misehouy, Donny van de Beek en Arnaut Danjuma wel drie Nederlanders toe aan de selectie. Danjuma speelde kort na te zijn overgekomen van Villarreal direct 45 minuten mee eind augustus in de uitwedstrijd tegen Sevilla. Misehouy en Van de Beek moeten het normaal gesproken met een reserverol doen.

Vorig seizoen won Girona tot twee keer toe van Barcelona. Denk jij dat er een derde zege op rij komt? De quotering voor Girona wint is 4.20. Inzetten op een volgende overwinning van ploeg in vorm Barcelona kan 1.84 keer de inleg opleveren. Natuurlijk is het met de Bet Builder-optie ook mogelijk om een eigen combinatie van weddenschappen op te bouwen. Zo staat voor Barcelona wint & Robert Lewandowski scoort een quotering van 3.15.

Wat verwacht jij van de topper in La Liga? Bekijk het uitgebreide aanbod van Unibet en speel mee!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen.

Bekijk hier al onze video's