Barcelona en Sevilla staan voor de aftrap al ruziënd tegenover elkaar

Reacties

Barcelona speelt vrijdagavond om 21.00 uur thuis tegen Sevilla en voor aanvang is het vuurtje al behoorlijk opgestookt. De directie van Sevilla weigerde aan te schuiven voor de traditionele lunch, nu Barcelona beschuldigd is van omkoping in de zaak-Negreira. Daar zijn de Catalanen woedend over.

Barcelona en Sevilla staan voor de aftrap al ruziënd tegenover elkaar
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Sevilla
Sevilla

Eerder dit kalenderjaar werd bekend dat Barcelona hoofdrolspeler is in een corruptiezaak. Tussen 2016 en 2018 maakte de kampioen miljoenen over naar het bedrijf DASNIL 95, het bedrijf van toenmalig voorzitter van de Spaanse scheidsrechterscommissie José Negreira. Barcelona bevestigde dat de club daar technische rapporten over de Spaanse scheidsrechters voor terugkreeg.

Het Openbaar Ministerie en de UEFA zijn een onderzoek gestart en daarin is nu de volgende fase aangebroken. Vrijdag kwam Joaquín Aguirre, hoofd van de voornaamste onderzoeksrechtbank in Barcelona, met een officiële beschuldiging van omkoping. Als reactie daarop besloot Sevilla vrijdag in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen de kampioen de traditionele lunch over te slaan. Ook nemen er geen directeuren van Sevilla plaats in de VIP-box.

Barcelona heeft hier met een fel statement op gereageerd. De club spreekt van een 'onrechtvaardigde en ongepaste aanval van Sevilla'. 'Het is een onaanvaardbare overtreding', moppert Barcelona. 'De zogenaamde Negreira-zaak kan niet dienen als excuus voor dergelijke acties, aangezien de gerechtelijke procedure zich in een zeer voortijdige onderzoeksfase bevindt en het standpunt van Sevilla duidelijk vooruitloopt op feiten die in geen enkel geval zijn bevestigd.'

'Bovendien verandert de gisteren bekendgemaakte rechterlijke beslissing niets aan de feitelijke en juridische situatie van Barcelona in de procedure', vervolgt Barcelona. 'Het is juridisch zeer discutabel en zal door de club op de juiste manier worden behandeld.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.