Barcelona geeft alles in een kwartier uit handen

Barcelona is maar niet in staat aan te sluiten bij Real Madrid. De Catalanen begonnen tegen Real Betis Sevilla uitstekend en leken soeverein de druk op te voeren. Maar op onbegrijpelijk slappe wijze eindigde de uitwedstrijd alsnog in een nederlaag (3-2).

Barcelona geeft alles in een kwartier uit handen

In Sevilla leidden de Blaugranas na 45 minuten met 2-0. Bojan was weer eens de grote inspirator. De zeventienjarige aanvaller opende de score. Hij schoot uit de rebound raak. Daarna kopte Samuel Eto'o de bal binnen uit een voorzet van Andres Iniesta.

Na rust leek Barcelona in geen enkel opzicht op een titelkandidaat. Het gretige Betis, dat duidelijk van plan was te vechten voor zijn kans, zette de apathische ploeg van Frank Rijkaard zwaar onder druk. Op knullige wijze kreeg Barça drie goals in een kwartier om de oren.

Edú zorgde geheel vrij koppend voor de 2-1. Betis miste daarna zelfs een strafschop. Víctor Valdés redde op inzet van Edú. Die save bracht geen verlichting. Sterker nog, Betis zette een tandje bij en Barcelona beefde als een kleuterklasje.

Dat het 2-2 en ook nog 3-2 werd, wekte geen verbazing. Juanito maakte gelijk en Edu revancheerde zich met de winnende goal. Waardoor de virtuele achterstand van één punt op Real Madrid veranderde in een mogelijk gat van zeven punten.

Bekijk hier al onze video's