Barcelona geeft show weg met hattrick van Raphinha in zevenklapper

Reacties

Barcelona heeft met een verbluffend machtsvertoon ook zijn vierde competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. De ploeg van trainer Hansi Flick was bijzonder gretig tegen Real Valladolid en verstevigde zijn koppositie in La Liga met een grootse zege.

Barcelona geeft show weg met hattrick van Raphinha in zevenklapper
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
7 - 0
Real Valladolid
Real Valladolid

Valladolid wist dat het als promovendus zeer waarschijnlijk niet opgewassen zou zijn tegen Barcelona, maar kon wel vertrouwen putten uit de laatste onderlinge ontmoeting. Op 23 mei 2023 werd Barça nog met 3-1 verslagen. Zo'n stunt zat er zaterdagmiddag geen moment in. Barcelona speelde sterk en vond in de twintigste minuut via Pau Cubarsí al een opening. De jonge centrumverdediger zag Raphinha de diepte zoeken en gaf de bal perfect mee. De Braziliaanse dribbelaar die floreert in de beginperiode onder Flick schoot de bal zonder aarzeling de verre hoek in: 1-0.

De tweede goal van Barcelona was vergelijkbaar en viel vier minuten later al. Dit keer was de dieptepass van Lamine Yamal en nu was het Robert Lewandowski die de ruimte achter de defensie opzocht. De Poolse goalgetter controleerde de bal met verve en maakte alweer zijn vierde competitiedoelpunt van dit seizoen: 2-0.

Door een goal van Jules Koundé uit een corner liep Barcelona voor rust al verder uit naar 3-0. Onder toeziend oog van de geblesseerde Frenkie de Jong imponeerde het team van Flick, met vlot combinatiespel. Aanwinst Dani Olmo leek zich bij zijn basisdebuut voor Barcelona als een vis in het water te voelen. De EK-winnaar combineerde vlot met Pedri en de vanuit de jeugdopleiding doorgeschoven Marc Casado.

Als Barcelona versnelde, werd het vaak direct gevaarlijk. Dat was ook zo in de 64ste minuut, toen Olmo de bal op het juiste moment meegaf aan Lewandowski. De routinier werd in het strafschopgebied van de bal gezet, maar via Yamal kreeg Raphinha een luttele tel later een niet te missen kans. De linkspoot miste ook niet: 4-0. Het werd nog mooier voor Raphinha. Azend op een hattrick zette hij een loopactie in die op waarde werd geschat door Yamal. Raphinha hoefde de bal niet eens aan te nemen na de perfecte pass van de tiener, hij schoot de bal zo voorbij Valladolid-doelman Karl Hein: 5-0.

Neutrale toeschouwers zullen langzaam maar zeker medelijden hebben gekregen met Hein. Barcelona wist namelijk van geen ophouden, wat resulteerde in het tweede doelpunt van Olmo sinds zijn transfer. De aanvallende middenvelder bleef ijzig kalm in het strafschopgebied en plaatste de bal in de verre hoek: 6-0. Dat was nog niet eens het slotakkoord. Dat kwam in de 85ste minuut via invaller Ferran Torres, die scoorde uit een voorzet van uitblinker Raphinha. Laatstgenoemde was dus bij vijf goals direct betrokken. Wat de score nog pijnlijker maakte voor Valladolid: er was niets geflatteerds aan, Barça raakte ook nog eens vier keer het aluminium.

Bekijk hieronder de eerste vijf goals:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.