Barcelona met invaller Afellay eenvoudig naar halve finale

Barcelona heeft zich op kinderlijk eenvoudige wijze geplaatst voor de halve finale van het toernooi om de Copa del Rey. In Camp Nou won de ploeg van trainer Gerardo Martino opnieuw met afgetekende cijfers: 5-1.

Na de 4-1 zege uit het heenduel, leek de return slechts een formaliteit voor de Catalaanse topclub. Dat was te merken aan de opstelling. Lionel Messi zat samen met Gerard Piqué en Víctor Valdés de hele wedstrijd op de reservebank.

Dat gemis leek even gevolgen te krijgen toen Levante op voorsprong kwam dankzij een eigen doelpunt van Sergi Roberto. Nog voor de rust stelde Barcelona orde op zaken. Met de treffers van Adriano en Carles Puyol ging Barça met een 2-1 voorsprong rusten.

Na de hervatting een overtuigend Barcelona dat snel uitliep dankzij Alexis Sánchez. De Chileense spits had twee minuten nodig om de marge op drie te zetten: 4-1. Het slotakkoord was voor Cesc Fábregas. De Spanjaard zorgde twintig minuten voor tijd voor de eindstand en mocht direct inrukken na zijn doelpunt.

Dat bood Ibrahim Afellay opnieuw de kans zich te manifesteren in Camp Nou. De Nederlander speelde voor de verandering op het middenveld. In de slotfase nam de ex-speler van PSV doelman Javi Jiménez met één schot nog onder vuur. Tot een treffer mocht het niet leiden. Barcelona neemt het in de halve finale op tegen Racing Santander of Real Sociedad.