'Barcelona onderzoekt de transfervrije markt'

Reacties

Barcelona onderzoekt de transfervrije markt, schrijft Mundo Deportivo donderdag. Om die reden bekijkt de club spelers als Jonathan Tah (foto, Bayer Leverkusen) en Alphonso Davies (Bayern München).

'Barcelona onderzoekt de transfervrije markt'
© Pro Shots

De contracten van Frenkie de Jong, Pedri, Gavi, Ronald Araujo, Andreas Christensen, Eric García en Pablo Torre lopen in 2026 af en in veel gevallen is Barcelona druk bezig die te verlengen. Mocht dat niet lukken, dan wil Barcelona voorbereid zijn en daarom is de club druk bezig met het scouten van spelers die gratis opgepikt kunnen worden. Mochten sommigen besluiten transfervrij te vertrekken in 2026, dan kan dat opgevangen worden door het aantrekken van spelers zonder contract.

Zo houdt Barcelona niet alleen Tah en Davies in de gaten, maar worden ook Jonathan David (Lille) en Reinildo Mandava (Atlético Madrid) nadrukkelijk gevolgd. Op Tah werd zelfs al een bod gedaan tijdens de afgelopen transferperiode, maar een akkoord met Leverkusen kwam er niet. Barcelona is de centrale verdediger niet uit het oog verloren. 

Davies is ondertussen niet alleen een doelwit van Real Madrid, maar ook van Barcelona. De kans is groot dat hij Bayern transfervrij gaat verlaten, omdat hij het contractaanbod niet accepteerde. Lille-spits David zou in beeld kunnen komen als vervanger van Robert Lewandowski (36), als zijn contract in 2026 afloopt. David zou zelf wel oren hebben naar een transfer naar Barcelona.

Op dit moment verloopt het in ieder geval vlekkeloos bij Barcelona, dat onder Hansi Flick aan kop gaat in La Liga. 

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
9
8
0
1
28-9
+19
24
2
Real Madrid
9
6
3
0
19-6
+13
21
3
Atlético Madrid
9
4
5
0
13-5
+8
17
4
Villarreal
9
5
2
2
17-17
0
17
* Actueel tot en met 7 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.