Barcelona ontbeert afmaker tegen Atlético

Het gemis van een koelbloedige spits deed zich voelen bij Barcelona tegen Atlético Madrid. De ploeg van coach Frank Rijkaard speelde bijna het hele duel op de helft van de tegenstander maar kwam desondanks niet verder dan 1-1.

De enige speler van Barcelona die het net wist te vinden was Ronaldinho, de enige speler die dit seizoen makkelijk scoort bij de regerend Spaanse kampioen. Vijf minuten voor de rust mikte de Braziliaan de bal uit een vrije trap precies door het gat dat zijn ploeggenoten in de muur voor hem schiepen.

Dat Ronaldinho na afloop de enige was die namens de thuisclub op het scorebord prijkte was opvallend, want Barcelona had een flink veldoverwicht tegen Atlético. De eindpasses waren echter slecht verzorgd en de aanvallers wisten zelf ook weinig te creëren. Ludovic Giuly en de niet geheel fitte en in de tweede helft gewisselde Eidur Gudjohnsen bleven onzichtbaar.

Zonder de steraanvallers Samuel Eto'o en Lionel Messi bleek Barcelona kwetsbaar. Atlético maakte dat nog eens duidelijk door uit een van de spaarzame uitvallen gelijk te maken en een punt mee te pikken uit Camp Nou. Sergio Agüero liep weg uit de rug van Carles Puyol en schoot raak via de vingertoppen van doelman Víctor Valdés: 1-1.

Gevolg is dat Barcelona slechts een punt inliep op koploper Sevilla dat woensdag al met 4-0 zegevierde tegen Deportivo La Coruña. Beide ploegen hebben nu evenveel verliespunten, maar Barcelona komt pas echt langszij als het de inhaalwedstrijd tegen Real Betis Sevilla weet te winnen. Atlético staat vierde met een achterstand van negen punten op Sevilla.