Barcelona sluit akkoord over duurste voetbalster aller tijden

Reacties

Barcelona heeft een recordbedrag betaald voor een nieuwe speelster. Met een transfersom van circa 460.000 euro is Keira Walsh de duurste voetbalster aller tijden, meldt The Athletic. Barcelona heeft haar komst bevestigd, maar maakt zelf geen melding van de afkoopsom. 

Barcelona sluit akkoord over duurste voetbalster aller tijden
© Pro Shots

Walsh komt over van Manchester City. De Premier League-club wilde haar eigenlijk niet laten gaan en wees meerdere biedingen af, maar zelf wilde de middenvelder graag de overstap maken. Bovendien liep haar contract over een jaar af en mede daardoor is haar club overstag gegaan.

Walsh tekent een driejarig contract bij Barcelona. Ze geldt als sleutelspeler bij de Engelse nationale ploeg, die onder leiding van Sarina Wiegman deze zomer Europees kampioen werd. Walsh werd na de finale tegen Duitsland benoemd tot beste speelster van de wedstrijd.

Voor een geschat bedrag van 280.000 euro was Pernille Harder tot dusver de duurste speelster. Zij verkaste in 2020 van VfL Wolfsburg naar Chelsea. Het vertrek van de 25-jarige Walsh is een klap voor Manchester City, dat belangrijke spelers als Caroline Weir (Real Madrid), Georgia Stanway (Bayern München) en Lucy Bronze (Barcelona) al uitzwaaide in de voorbije maanden. De transfermarkt voor de Engelse vrouwencompetitie sluit donderdag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.