Barcelona swingt erop los en scoort zelfs meer dan in het Messi-tijdperk

Reacties

Na tien competitiewedstrijden staat Barcelona op 33 doelpunten in La Liga, een totaal dat momenteel ook volstaat voor de koppositie. De statistieken van de Blaugrana zijn imponerend, en de kranten zijn onder de indruk.

Barcelona swingt erop los en scoort zelfs meer dan in het Messi-tijdperk
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
5 - 1
Sevilla
Sevilla

Met dat aantal van 33 goals laten ze de concurrentie ver achter zich: Real Madrid staat pas op 21. De andere ploegen volgen op nog grotere afstand – nummer drie Atlético Madrid liet de netten bijvoorbeeld pas zestien keer trillen, nog niet de helft van de koploper. In alle jaren met Lionel Messi bij de club, lukte het Barcelona nooit om 33 keer te scoren in de eerste tien competitiewedstrijden.

In het seizoen 2012/13 was het 32 keer raak in de eerste tien potjes, toen maakte Messi er zelf ook meteen dertien. Dat gemiddelde hield hij overigens vast, hij kwam in dat seizoen tot het haast ongeloofwaardige aantal van 46 goals in La Liga. Barcelona maakte er 33 in de eerste tien competitie-optredens in 1996/97. Onder wijlen Sir Bobby Robson scoorden Ronaldo en Hristo Stoichkov er lustig op los. 

In het bijzonder Robert Lewandowski maakt indruk. De Poolse doelpuntenmachine sloeg zondagavond tegen Sevilla weer twee keer toe en staat nu op twaalf goals in La Liga. Achtervolgers Ayoze Pérez (Villarreal) en Kylian Mbappé (Real Madrid) hebben er ook twaalf inliggen. Samen, welteverstaan.

'Verwoester', noemt Mundo Deportivo de spits. 'Alleen een uitstekende redding voorkwam dat hij een hattrick maakte. Het stelt elke trainer gerust om zo'n spits te hebben.' Ook Sport is onder de indruk. 'Hij is een solide, spectaculaire aanvalsleider. In dit tempo is de strijd om de topscorerstitel snel beslist. De komst van Hansi Flick was een geschenk voor hem, en voor Flick is het een fijne gedachte dat Lewy in topvorm is met Bayern München en Real Madrid als volgende tegenstanders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.