Barcelona verlengt met toptalent en voegt opnieuw monsterclausule toe

Reacties

Barcelona heeft het contract van Pau Cubarsí opengebroken. Het zeventienjarige toptalent ligt nu voor meerdere jaren vast in Catalonië en daarnaast is er ook een afkoopclausule van monsterformaat in zijn verbintenis opgenomen.

Barcelona verlengt met toptalent en voegt opnieuw monsterclausule toe

Het initiële contract van Cubarsí liep tot en met de zomer van 2026. Gezien de prestaties van de jonge verdediger besloot Barça om de gesprekken te starten over een nieuwe verbintenis. Daar is een overeenstemming over gevonden. Het nieuwe contract loopt tot medio 2027.

Naast de verlengde samenwerking is er ook een flinke afkoopsom in het contract van Cubarsí opgenomen. Geïnteresseerde clubs kunnen het talent voor vijfhonderd miljoen euro kopen, zo valt te lezen op de website van de club. Het is een torenhoge afkoopsom, maar daar staan de Catalanen om bekend. Eerder werden in de contracten van Ansu Fati en Lamine Yamal al afkoopsommen van boven de miljard opgenomen.

Op moment van schrijven staat de teller voor Cubarsí op twintig optredens in het eerste van Barcelona. De Spanjaard maakte zijn debuut op 18 januari in de Copa del Rey tegen Unionistas. Zijn echte doorbraak beleefde hij in de Champions League tegen Napoli. Cubarsí vrat topspits Victor Osminhen op en is sindsdien een vaste waarde in het elftal van Xavi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Pau Cubarsí
Meer over Pau Cubarsí
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.